Gescheurde enkelbanden

Heb jij je enkel verzwikt en kun je er direct niet meer op lopen? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk gescheurde enkelbanden. Kom voor het herstel naar fysiotherapie Drechtsteden in Dordrecht zodat wij je snel kunnen behandelen.

EHBO bij gescheurde enkelbanden

Het is belangrijk is om de zwelling zo snel mogelijk te voorkomen middels een drukverband en door de enkel te koelen. Soms moeten er eerst nog een foto’s gemaakt worden om er zeker van te zijn dat de enkel niet gebroken is. Is dit niet het geval dan kan de enkel direct met kynesiotape ingetaped worden. Omdat de tape elastisch is hoef je niet bang te zijn dat de tape gaat knellen als de zwelling toeneemt. De curetape zorgt er juist voor dat de zwelling in de enkel snel vermindert.

 

De zwelling veroorzaakt de pijn in de enkel. Door het lymfesysteem te activeren zal de zwelling twee keer sneller afnemen dan zonder behandeling. Enkelbanden genezen sneller en beter bij minder spanning in het gewrichtskapsel. Als de zwelling in de enkel verdwenen is dan zijn de gewrichtsbanden nog niet altijd volledig hersteld. In deze periode is het belangrijk om de enkel nog enige tijd met tape extra steun en sturing geven. Met oefentherapie moet de coördinatie van de spieren en het enkelgewricht in het juiste bewegingspatroon hersteld worden. De start van iedere succesvolle behandeling begint echter met medicaltaping die de zwelling en pijn bij gescheurde enkelbanden vermindert. Maak hiervoor een afspraak met Fysiotherapie Drechtsteden. Je vindt ons in Gezondheidscentrum op 1 lijn aan het Halmaheiraplein op Sportpark Reeland in Dordrecht.