Nekklachten en schouderklachten

Nekklachten en schouderklachten kunnen in één adem genoemd worden. Bij Fysiotherapie Drechtsteden in Dordrecht behandelen wij deze veel voorkomende klachten zorgvuldig en succesvol.

De behandeling van nekklachten en schouderklachten

Pijnklachten en een stijve nek hebben invloed op spierspanning in de schouder. Een pijnlijke of stijve nek kan de oorzaak zijn van het ontstaan van schouderklachten, tenniselleboog of RSI. Bij een sportblessure of peesontsteking in de schouder is het belangrijk om bij de fysiotherapeut ook de beweeglijkheid of mobiliteit van de nek en de hoge rug goed te onderzoeken. Indien nodig worden de beweeglijkheid behandeld. Spannings- en houdingsklachten of werkgerelateerde klachten kunnen goed behandeld worden met zachte manuele mobilisaties en fasciale therapie.

Met kinesiotape worden stijve schouderspieren, triggerpoints of spierknopen langdurig ondersteund en ontspannen. De beweeglijkheid van de verbeterd dan direct. Neem voor een behandeling bij nek- en schouderklachten contact op met Fysiotherapie Drechtsteden. Je vindt ons in Gezondheidscentrum op 1 lijn aan het Halmaheiraplein op Sportpark Reeland in Dordrecht.