Fysiotherapeut in Dordrecht

Je fysiotherapeut helpt je bij klachten van spieren en gewrichten of de beperkingen die zijn ontstaan door ziekte of een ongeval. Bij Fysiotherapie Drechtsteden in Dordrecht onderzoekt de fysiotherapeut de oorzaken van je blessure en stelt vervolgens een effectief behandelplan op.

Een verkeerde houding kan ontstaan door een bewegingsbeperking in je gewrichten of door overmatige spanning in spieren of fascie; het verbindend bindweefsel in ons lichaam. Een verkeerde houding of bewegingsbeperking is vaak de oorzaak van spierklachten of arthrosis in de gewrichten en zelfs de oorzaak van sportblessures. Door je inzicht te geven in je gewoontes en levensstijl sta je zelf weer aan de basis van het genezingsproces. Door de functie van je spieren en gewrichten te herstellen krijg je weer de vrijheid en de mogelijkheid om pijnvrij te bewegen.

Je fysiotherapeut combineert algemene behandelmethodes met innovatieve benaderingen zoals mobiliserende manuele technieken, massage, medical taping, triggerpoint- en fasciaal therapie en revalidatietraining. Jouw fysiotherapeut in Dordrecht in de praktijk aan het Halmaheiraplein op sportpark Reeland werkt zo aan herstel van vitaliteit, kwaliteit van bewegen, kracht en conditie.