Knieklachten

Bij Fysiotherapie Drechtsteden in Dordrecht ben je aan het juiste adres voor de behandeling van je knieklachten door knietrauma, gescheurde kruisbanden of na een meniscusoperatie.

Behandeling van knieklachten

Wij behandelen pijn door overbelasting, groeipijn, arthrosis of een verdraaide knie. Nadat de knieklachten zijn besproken wordt de knie onderzocht. Hierna zal in overleg een behandelplan voor de knieklachten worden gemaakt.

Bij problemen van de kniebanden of de meniscus zal er vaak hydrops of zwelling van de knie te zien zijn. Het is van het grootste belang deze zwelling zo snel mogelijk te verminderen. Een gezwollen knie kan niet goed buigen en de coördinatie is verstoord. Als de knie dik is kan deze ook niet goed belast worden en is hardlopen onmogelijk. De spierkracht van de quadriceps zal snel afnemen. Oefeningen om de kracht te versterken zullen onvoldoende helpen. Wel zijn oefeningen goed en belangrijk om de beweeglijkheid van de knie in deze fase te onderhouden en te verbeteren. Het is goed om een trainingsschema en behandelplan met je fysiotherapeut te bespreken.

Herstel van de knie na een blessure of ingreep

Ga je met een dikke knie weer sporten dan is er een vergroot risico op extra schade aan het kniegewricht of de meniscus. Het zou jammer zijn als je meer schade oploopt dan nodig is. Na een operatie aan de knie zoals een meniscusoperatie, kruisbandplastiek of een nieuwe knie zal de behandeling zich richten op revalidatie en advies. Doelen als het verbeteren van belastbaarheid, spierkracht, functioneren in het dagelijks leven of terugkeer op gewenst sportniveau worden besproken. Wat is belangrijk in de herstelfase? De knie is een ingewikkeld gewricht, zwelling van de knie is een maat voor de pijn en actualiteit van de knieklachten. Door lymfetaping met kynesiotape is dit goed te behandelen. Pijnklachten en bewegingsbeperkingen kunnen met manuele technieken of ondersteunende tape verholpen worden. Optimale functie is de basis voor een goed herstel. Bij fysiotherapie Drechtsteden is gespecialiseerde kennis om knieklachten op een moderne en professionele manier te behandelen voorhanden. Je vindt ons in Gezondheidscentrum op 1 lijn aan het Halmaheiraplein op Sportpark Reeland in Dordrecht. Maak vandaag nog een afspraak en ervaar direct zelf het verschil.