Hand- en polsklachten

Bij Fysiotherapie Drechtsteden in Dordrecht ben je aan het juiste adres voor de behandeling van hand- en polsklachten. Wij bieden behandelingen bij kneuzingen, fracturen en na operaties in de hand of pols. Hierbij richten wij ons aanvankelijk op het verminderen van de zwelling en pijn in de hand en vingers.

Behandeling bij chronische hand- en polsklachten

Bij chronische aandoeningen van overbelasting van pezen en gewrichten van de pols zal niet alleen lokaal behandeld moeten worden. Mogelijk ligt een ander probleem aan het bewegingsapparaat ten grondslag aan de klachten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een muisarm. Het is dan belangrijk dat problemen van de pols, elleboog en schouder worden onderzocht. Met de nieuwste tape methodes, zoals medical taping en fasciaal taping, worden de spieren en pezen ontlast en herstellen deze snel.

Bij fysiotherapie Drechtsteden is gespecialiseerde kennis om hand en pols klachten op een moderne en professionele manier te behandelen voorhanden. Je vindt ons in Gezondheidscentrum op 1 lijn aan het Halmaheiraplein op Sportpark Reeland in Dordrecht. Maak vandaag nog een afspraak en ervaar direct zelf het verschil.

Bij verminderde hand- en polsfunctie zal bij snel herstel van de pijnklachten de revalidatietraining met een beter resultaat verlopen. Veel mensen hebben na een breuk of operatie aan een hand, pols- of vinger nog klachten. Dit varieert van zwellingen, pijnklachten, tintelingen tot pijnlijke littekens. Maar ook functionele klachten zoals geen kracht kunnen zetten om te kunnen draaien, een tas te dragen of te kunnen duwen komt voor. Met speciale technieken verminderen wij deze klachten snel. Patiënten krijgen vaak van een specialist te horen dat het ‘normaal’ is dat zij tot een jaar na een operatie de hand niet goed kunnen gebruiken. Goede nazorg maakt echter veel verschil in tijd en kwaliteit. De fysiotherapeut traint de functies door middel van massages en mobilisaties. Daarnaast helpen wij met het verbeteren van de beweeglijkheid, het verminderen van vocht in de gewrichten en het versoepelen van litteken waardoor de hand en arm weer beter functioneren. Kynesiotaping en medicaltaping ondersteunen de manuele technieken.